National Nälänhätä Memorial Cuimhneachán Náisiúnta ar n Gorta Mor Murrisk Connachtissa, Mayon kreivikunnassa

(Haluan ensin kirjoitin tämän maaliskuussa 2011. Olen reposted se tässä kuussa meidän Irlannin Heritage juhla. Enjoy! - BS)

Romulaivoja ovat melko surullinen osa Irlannin historiaa. Peräisin aikana suuri irlantilainen nälänhätä , ja tietenkin vankilan aluksia Botany Bay . Ensimmäinen alus Irlannin vankeja kasvitieteen Bay saapui Port Jacksonin 26 syyskuu 1791.

Heitä kutsutaan "romulaivoja", koska niin monet köyhät sielut oli kuolemaisillaan niitä kuin myöhään, jättäen jälkeensä leskien ja orpojen ja rikkoutuneiden perheiden. Tyypillisesti epäluotettava alukset, näitä aluksia hankittiin kirjaimellisesti pelastaa telakat (jos ne odottavat purkamista) häikäilemättömät omistajat, joilla ei ollut aikomusta niiden korjaaminen. Merimiehet suostui palvelemaan aluksella Nämä kelluvat hylkyjen tyypillisesti tiennyt mitään vaaroja, kunnes ne olivat hyvin merellä, kulkurit, ja ne, epätoivoisesti työtä (joita oli paljon) nopeasti vapaaehtoiseksi.

Koskee vain voittoa, nämä samat varustamot raskaasti ylikuormitettuja laivat sitten vakuutettu niitä odotettavissa olevat tappiot rahtia. He olivat aivan kirjaimellisesti arvokkaampi alareunassa mereen kuin sille.

... Oli yleinen kokoontuvat iltapäivällä, antaen minulle mahdollisuus nähdä kaikki siirtolaiset - ja enemmän kirjava väkeä en ole koskaan nähneet; kaikenikäisille, mistä vauvasta heikko GRANDSIRE ja kuihtui Crone.

Kun he olivat kannella, pito oli etsinyt, mutta ilman muita löytö, kukaan ei niitä on löydetty alle, mutta poika, joka oli kyennyt lähtemään laiturissa alkaen heikkous. Monet heistä näytti minusta olevan melko sopimaton läpi koettelemukset pitkän matkan, mutta ne tarkastettiin ja vietiin lääkärillä, vaikka kapteeni protestoi ottaen joitakin niistä. Eräs vanha mies oli niin heikko, että hän näytti minusta olevan viimeisessä vaiheessa kulutusta.

Seuraava asia täytettävän oli säännellä lisän määräyksistä, joihin jokainen perhe oli oikeutettu, puoli kiloa jauhoja tai leipää hän saa jokaisen aikuisen, puoli kiloa jokaista yksittäistä alle neljäntoista vuoden iässä, ja kolmasosa punta kustakin alle seitsemän vuotta. Siten vaikka oli 110 sieluja, suuret ja pienet, ne lasketaan 84 aikuista. Tämä oli siis määrä puntia annetaan päivittäin. Tulossa aluksella, säännöksistä viikon jaettiin vaan ne hukkaan heitä eniten improvidently, ne oli palvellut jälleen tänään. Mate ollen päättänyt antaa ulos päivän annokset joka aamu.

Ote Journey of Irish Coffin Ship Robert Whyte 1847

Vuonna antiikin Celtic lakia, Brehon laki , ankarin rangaistus rikoksentekijä kohtasi oli karkotus. Nämä rikolliset ovat usein lastattu kun romulaivoja kasvitieteen Bay. Alukset oli toinen tarkoitus kuitenkin kuin vain vankeja, he myös kuljettaa nämä siirtolaiset ovat pyrkineet jättämään nälänhädän Irlannissa.

Vaikka nälänhätä on usein mainittu ensisijainen syy romulaivoja sekä vankien talous oli toinen ensisijainen syy. Häikäilemättömien vuokranantajien käytetään kahta menetelmää poistaa niiden rahaton vuokralaisia. Ensimmäinen liittyi hakevan oikeudellinen tuomion miespuolisen perheen vuoksi takaisin vuokra. Jälkeen paikallinen asianajaja lausutaan tuomio, ihminen heitetään vankilaan ja hänen vaimonsa ja lapsensa polkumyynnillä ulos kaduille. "Ilmoitus ilmestyy" oli yleensä riittää aiheuttamaan eniten vaivainen perheet pakenemaan ja ne jakoi satoja.

Toinen menetelmä oli vuokranantaja yksinkertaisesti maksaa lähettää vaivainen perheitä ulkomailla British North America. Vuokranantajat pitäisi ensin tehdä humpuuki lupauksia rahaa, ruokaa ja vaatteita, sitten pakata puoli-alasti ihmisiä sisään tuskin huollettavissa British purjelaivoja.

Luurangot on muistomerkki oli kunnioittaa kuolleita. "Muistoksi kaikille, jotka kuolivat, kärsi ja muutti koska suuri nälänhätä 1845 - 1850, ja uhreja kaikkien nälänhätää." Lukee markkeri kivi muistomerkki

Keväällä 1847, laivalastillinen jälkeen laivalastillinen kuumeinen Irlannin saapui Quebec, nopeasti ylivoimainen pieni lääkärin tarkastus laitos sijaitsee siellä, joka oli vain 150 vuodepaikkaa. Kesäkuuhun, 40 aluksilta 14000 Irlannin maahanmuuttajat odotti linja, joka ulottuu kaksi kilometriä alas St. Lawrence. Kesti jopa viisi päivää nähdä lääkäri, joista monet olivat tulossa sairaaksi kosketuksiin pilkkukuume-tartunnan matkustajia. Kesään mennessä, linja laivojen oli kasvanut useita kilometrejä pitkä. Viidentoista päivän yleinen karanteeni sitten määrätty kaikille odottavat aluksia. Monia terveellisiä Irlannin näin sortunut pilkkukuume, koska ne oli pakko jäädä täit-saastuneella omistaa. Niin monta kuollutta aluksella odottamassa alukset, sadat ruumiit yksinkertaisesti poistetaan moottorista otetaan St. Lawrence.

Niistä 100000 Irlannin joka purjehti Yhdistyneen kuningaskunnan Pohjois-Amerikkaan vuonna 1847, arviolta yksi viidestä kuoli tautiin ja aliravitsemuksesta, mukaan lukien yli viisi tuhatta Grosse Isle.Over 1000000 ihmistä muutti Irlannista, nälänhädän aikana, ja kun lisätään kuolemia maan väkiluku laski 20% ja 25% kaikissa.

Muistomerkki paljastettiin jonka Irlannin presidentti Mary Robinson, 20. heinäkuuta 1997.

Kun nälänhätä oli vastuussa merkittävään kasvuun maastamuutto Irlannista, mikä määrä tahansa 45 prosentista lähes 85%, riippuen vuodesta ja läänin se ei ollut ainoa syy. Eikä se ollut edes aikakausi, jolloin massa maastamuutto Irlannista alkanut. Joka voidaan jäljittää keskelle 18-luvulla, kun jotkut 250000 ihmistä jätti Irlannin asettua New World yksin, aikana noin 50 vuotta. (Jos olet kiinnostunut tällaisia ​​asioita tarkistaa Grada, C.Ó (1975 ), Huomautus yhdeksännestätoista Siirtolaisuus tilasto s, Population Studies, Vol. 29 - alati yli käsittelyssä kaveri BS)

Määrä Siirtolaisuusmuseon alusten etenee Amerikkaan suoraan Irlannin satamissa on aivan ennennäkemätön, ja on yksi poikkeuksellisista olosuhteista ajasta. Kahdeksan päivän kuluessa, seuraavat yksitoista alukset, kuljettaa 1568 matkustajaa, purjehti yhden portin Corkin: -The Dominique, Quebec, 150 matkustajaa; Don, New York, 160; Lockwoods, New York, 280; markiisittaren Bute, Quebec, 120; Sara, Boston, 104; Solwaynvuonon, New York, 196; Yritä uudelleen, Quebec, 130; Suosikki, Boston, 120; Clarinda, New York, 100; Swift, Boston, 120; Sotamarsalkka Radetzsky, New York, 88 matkustajaa. Lisäksi näihin aluksiin, Hottspur meni Cork joki, tiistaina 100 Paupers aluksella, mistä Kenmare unionin talon.
Väestökato Irlanti Illustrated London News (10 toukokuu 1851)

Jossa kuolleisuus käynnissä yli 30%, romulaivoja oli osuvasti nimetty. Sanottiin, että hait voidaan nähdä seuraavat alukset, koska niin monet elimet heitettiin yli laidan. Tai niin kuin Irish Times kuvaili sitä, niiden matkustajien "oli vain lentävät yhdestä muodosta kuoleman."

Vaikka ne voivat ovat jättäneet nälkään takana, monet näistä matkustajista oli jo erittäin huono terveys jälkeen vuoden tai enemmän riittämätön ravinto ja altistuminen sairaus. Niiden olomuoto jo epätoivoinen, viimeinen asia, jota he tarvitsivat olisi täynnä oleviin, hygieeniset olosuhteet ovat satoja muita.

Vain yhdessä tapauksessa pilkkukuume, joka oli riistäytynyt käsistä köyhien keskuudessa tällä hetkellä, voisi levitä kulovalkean ehtoja romulaivoja, ja monet olivat kuolla ennen tai heti sen jälkeen, pääsemästä toisella puolella Atlanttia. Toiset hukkui, kun heidän aluksensa oli hukkua valtameren myrskyt tai lankesi kiviä. Yhdessä tapauksessa, merikelvottomia laiva täynnä Irlannin purjehti pois sataman upposi näköetäisyydellä ne maalla, joka oli juuri sanonut hyvästit siirtolaiset.

Arkku laiva Jeanie Johnston, kopio alkuperäisestä Jeanie Johnston kenelle teki neitsytmatkansa maastamuuttajalla matkan päässä Blennervillen, Co Kerry Quebec 24. huhtikuuta 1848 193 siirtolaiset aluksella. Alkuperäinen upposi 1858 matkalla Quebec Hull.

By1846, ankarin talvi miesmuistiin oli osunut Britannian Pohjois-Amerikassa, mutta maahanmuutto alukset jatkoivat purjehtia Irlannista. Sään vuoksi, eniten merialukset suunnan lounaaseen, että Yhdysvaltojen satamissa.

Huolestunut tasolla kurjuuteen ja sairauden saapuvat näillä aluksilla, Yhdysvaltain kongressi nopeasti kulunut kaksi uutta Henkilöauto säädökset, jotta matkan vieläkin kalliimpi. Että seuraavan vuoden maaliskuussa, pienin hinta New Yorkiin nousi £ 7, summa tavalla kuin suurin osa perheistä päin nälkään Irlannissa. Vaikka nämä toimet, kaikki liput oli myyty huhtikuun puoliväliin.

Päätös nostaa kustannuksia ihmisiä, jotka olivat lähes varaton tehtiin eri syystä, että juuri pelko taudin. Amerikkalaisia, valitettavasti ei vain ollut anti-brittiläinen perinne juontaa juurensa Revolutionary Era, mutta oli myös anti-katolinen perinne juontaa juurensa Puritan aikakauteen. Amerikassa vuonna 1840 oli kansakunta on noin 23 miljoonaa asukasta, pääasiassa protestanttinen. Monet Puritan jälkeläisiä nyt nähtävissä kasvava tulva roomalaiskatolisen Irlannin yhä tyrmistyneenä. Yhdysvaltain hintoja jälkeen säädös vuonna 1847 herätti heille jopa kolme kertaa suurempi kuin hintoja Kanadaan. Britannian hallitus tarkoituksellisesti pidetty kuljetusmaksut Quebec alhainen kannustaa Irlannin asuttamaan Kanadaan ja myös estää heitä muuttoa Englantiin.

9. huhtikuuta Purjehdimme aamunkoitteessa tänä aamuna. Myymälässämme, Naparima, arvioidun majoitus kolmesataa, on yli viisisataa aluksella. Se tulee todellakin olemaan vauras matkaa varten tilausliikenteen ja kapteeni, joka saa viisi kiloa matkustajaa kohden. Naparima on ikivanha amme aluksen, joka on saavuttanut kypsän iän. Hänen nariseva puutavaraa tullaan kovalle koetukselle, jos me törmätä myrskyssä.

Pudottuaan luotsin Kingstown kolmen päivän annokset meri keksejä tarjoiltiin.
Ne olivat kovia ja hieman homeinen, mutta ihmiset olivat niin nälkiintynyt, että he söivät niitä ilman valitusta. Valitettavasti lähes kaikki heistä oli kulutettu ensimmäisenä päivänä. Noin puolet matkustajista ei ollut paikkaa nukkumaan yöksi. He yrittivät levätä nippua ja laatikot lattialle välikansitilat neljäsosaa. Mitä olen nähnyt tänään Naparima kantaa joitakin yksityiskohtia olen jo noteerattu noin koko järjestelmän kuljettamisesta Irlannin siirtolaisia. Ei ole liioiteltua sanoa, että jotain, joka pysyy pystyssä ja kuljettaa melkoinen määrä matkustajia on sen käyttöönottoa. Olen kuullut, että paljon veneitä rakennettiin Kanadan sahatavaran vientiä. Jotkut puretaan, kun ne saavuttavat Englannissa niin, että rakenteellinen hirret voidaan käyttää. Toiset palaavat Kanadaan ihmisen lasti painolastina. He ottavat kuudesta viikosta kolmeen kuukauteen ylittämään merta. Omistaa ovat tumma, syvä luolastoja varustettu kapea irtainta makuupaikkoja siirtolaiset. Ei ole valoja, ei ikkunoita, ja ei ilmanvaihtoa lukuun ottamatta mitä raitista ilmaa tulee kahdesta luukut.

Oikeudellinen avustus on kolmekymmentä kolme tuumaa, leveys, matkustajaa kohden, mutta syrjäytyminen on Naparima sallii vain noin puolet siitä. Keskipäivällä tunti tänään ilma oli jo virhe ja jos kuume puhkeaa pelkään pahinta. Se on ihanteellinen paikka tauti levitä.

Ote Gerard Keegan nälänhätä Diary 1847

Brittiläinen laivat vain velvollinen toimittamaan 7 kg. Elintarvikkeiden viikossa per matkustaja. Suurin osa matkustajista, oletettiin, toisi tullessaan omat ruokaa matkalle. Mutta useimmat köyhät Irlannin nousseet alukset, joilla ei ole ruokaa, riippuen täysin punta-päivän moniste, joka oli hädin tuskin pysyvät hengissä.

Belowdecks, sadat miehet, naiset ja lapset tiiviinä ryhmänä pimeässä paljaat puulattiat ilman tuuletusta, hengitys löyhkää oksennusta ja vaikutukset ripuli keskellä ei saniteettitilat. Aluksilla todella oli makuupaikat, ei ollut patjat ja makuupaikat ei koskaan puhdistettu. Monet sairaat henkilöt jäivät paljas puinen punkkaa makaa omassa saastaa koko matkan, liian sairas päästä ylös.

Vesi oli viimeinen naula sananlaskun arkkuun. Vesi tallennetaan usein vuotavat vanha puinen tynnyreissä tai tynnyreissä aiemmin tallennetut viini, viinietikka tai kemikaaleja, jotka saastunut vesi ja aiheuttanut punatauti. Monet alukset loppui vettä kauan ennen British North America, luoden nestehukka ja epätoivo. Piittaamaton kapteenit hyötyi myymällä suuria määriä alkoholia matkustajalle, veden sijaan, työntämällä ne partaalle, ja joskus yli, kuoleman.

Tilastot heinäkuu 1847 myöntää yksinkertaisin maininta kauhut olivat kokeneet. Kymmenen aluksia saapui kuukauden yksin ja 4427 Irlannin maahanmuuttajat alkanut matkansa 804 oli kuollut kulkua taas 847 oli sairas saapuessaan.

Loppuun mennessä 1847, kuolonuhrien voisi laskea 200 immigrations laivat oli tehnyt ylitystä. On 98105 matkustajaa (joista 60000 oli irlantilainen), 5293 kuoli merellä, 8072 kuoli Grosse Isle ja Quebec, 7000 ja edellä Montrealissa. Kaikkiaan siis ainakin 20365 ihmistä menehtyi (numerot, jotka kuolivat pitemmällä matkaansa sairauksista supistui romulaivoja ei voida määritellä).

Tai laittaa sen yksinkertaisesti: kolmasosa kunkin aluksen matkustajan luettelon.

Irlanti, minun Irlanti,
Uuteen maailmaan, minun on lähdettävä,
Tänään kuljen teidän povi
Ja se rikkoo minun surevan sydän.
Makasin jonka äitini haudan äärellä
Olivat litania pyhien en rukoile,
Kuulin äänen St.Patrick Speak,
Soittaminen St.Brendan ottamaan minut pois.
Nälänhätä on tappanut lapsesi,
Jätit maa karu ja sairaita,
Nyt arkut alukset lähtevät teidän rannalla,
Vesillä purjehtivien Irlanninmerellä.

Daniel McDonagh, Äiti Irlanti

Tunnisteet: , , , , , , , , , , , , , ,

Tämä merkintä oli lähetetty lauantai 08 maaliskuu 2014 at 06:25 ja on arkistoida Historia , Irlanti , paikat . Voit seurata tämän artikkelin vastauksia kautta RSS 2.0 syötteen. Molemmat kommentit ja ping on tällä hetkellä suljettu.

Yksi Trackback / Ping

  1. Gorta Mór tai suuri irlantilainen nälänhätä 15 maaliskuu 2011 / klo 7:

    [...] Vuokrata ja nälkää, tai ostaa ruokaa ja elää kodittomia. (Olen käsitellyt tätä hieman eilisen kirjallisesti romulaivoja -Your ystävällinen irlantilainen blogi kaveri [...]