Kansalliset Nälänhätä Memorial Cuimhneachán Náisiúnta ar n Gorta Mor Murrisk Connachtissa, Mayon kreivikunnassa

(Haluan ensin kirjoitti maaliskuussa 2011 olen reposted sitä tässä kuussa meidän Irlannin Heritage juhla. Enjoy! - BS)

Coffin Ships ovat melko surullinen osa Irlannin historiaa. Peräisin aikana Suuren Irlannin nälänhätä , ja tietenkin vankilan alukset Botany Bay . Ensimmäinen alus Irlannin vankia kasvitieteen Bay saapui Port Jacksonin 26 syyskuu 1791.

Heitä kutsuttiin "romulaivoja", koska niin monet köyhät sielut oli kuolla niihin kuin myöhään, jättäen jälkeensä leskien ja orpojen ja hajonneet perheet. Tyypillisesti epäluotettava alukset, nämä alukset hankittiin kirjaimellisesti pelastaa telakat (jossa he odottavat purkamista) häikäilemättömät omistajat, joilla ei ollut aikomusta niiden korjaaminen. Merimiehet jotka suostuivat palvelemaan aluksella nämä kelluvat hylkyjen tyypillisesti tiennyt mitään vaaroista kunnes ne olivat hyvin merellä, kulkurit, ja ne epätoivoisesti työtä (joita oli paljon) nopeasti vapaaehtoiseksi.

Koskee vain voittoa, nämä samat varustamot raskaasti rasittaa alusten sitten vakuutettu heitä vastaan ​​odotettavissa olevat tappiot rahtia. He olivat aivan kirjaimellisesti arvokkaampi pohjassa meren kuin sille.

... Vallitsi yleinen kokoontuvat iltapäivällä, antaen minulle mahdollisuuden nähdä kaikki siirtolaiset - ja enemmän kirjava väkeä en koskaan nähneet; kaikenikäisille, alkaen vauvasta heikko isoisä ja kuihtui Crone.

Kun he olivat kannella, pito oli etsinyt, mutta ilman muita löytö, kukaan on todettu alle vaan poika, joka oli kyennyt lähtemään laiturissa alkaen heikkous. Monet heistä näytti minusta olevan melko sopimaton läpi koettelemukset pitkän matkan, mutta ne tarkastettiin ja ohitti lääkäri, vaikka kapteeni protestoi ottaen joitakin niistä. Eräs vanha mies oli niin vammaisille, että hän näytti minusta olevan viimeisessä vaiheessa kulutusta.

Seuraava asia täytettävän oli säännellä lisän määräyksistä, joihin kukin perhe oli oikeutettu, puoli kiloa jauhoja tai leipää hän saa jokaisen aikuisen, puoli kiloa kunkin alle neljäntoista vuoden iässä, ja kolmasosa punta kustakin alle seitsemän vuoden ajan. Siten vaikka oli 110 sieluja, suuria ja pieniä, ne lasketaan 84 aikuisia. Se oli siis määrä puntia annetaan päivittäin. On nousemista, säännöksistä viikon jaettiin vaan ne hukkaan heitä eniten improvidently, ne oli palvellut jälleen tänään. Mate ollen päättänyt antaa ulos päivän annokset joka aamu.

Ote Journey of Irish Coffin Ship Robert Whyte 1847

Vuonna antiikin Celtic lain Brehon laki , ankarin rangaistus rikoksentekijä edessä oli karkotus. Nämä rikolliset usein lastattu kun romulaivoja kasvitieteen Bay. Alukset oli toinen tarkoitus kuitenkaan kuin vain vankeja, he myös kuljettaa nämä siirtolaiset pyrkivät lähtemään nälänhädän Irlannissa.

Kun nälänhätä mainitaan usein ensisijainen syy romulaivoja sekä vankien talous oli toinen ensisijainen syy. Häikäilemättömien vuokranantajien käytetään kahta menetelmää poistaa niiden rahaton vuokralaisia. Ensimmäinen liittyi hakevan oikeudellinen tuomion vastaan ​​uroksen pää perheen vuoksi takaisin-vuokraa. Jälkeen paikallinen asianajaja lausutaan tuomio, ihminen heitetään vankilaan ja hänen vaimonsa ja lapsensa polkumyynnillä ulos kaduille. "Ilmoitus ilmestyy" oli yleensä riittää aiheuttamaan eniten vaivainen perheet pakenemaan ja ne jakoi satoja.

Toinen menetelmä oli vuokranantaja yksinkertaisesti maksaa lähettää vaivainen perheitä ulkomailla British North America. Vuokranantajat pitäisi ensin tehdä humpuuki lupauksia rahaa, ruokaa ja vaatteita, sitten pakata puoli-alastomia ihmisiä sisään tuskin huollettavissa British purjelaivoja.

Luurankoja on muistomerkki oli kunnioittaa kuolleen. "Muistoksi kaikille, jotka kuolivat, kärsi ja muutti koska suuri nälänhätä 1845 - 1850, ja uhreja kaikkien nälänhätää." Lukee markkeri kivi muistomerkki

Keväällä 1847, laivalastillinen jälkeen laivalastillinen kuumeinen Irlannin saapui Quebec, nopeasti ylivoimainen pieni lääketieteen tarkastustiloissa sijaitsevat siellä, joka oli vain 150 vuodepaikkaa. Kesäkuuhun, 40 aluksilta 14000 Irlannin maahanmuuttajat odotti linja, joka ulottuu kahden kilometrin syvyydessä St. Lawrence. Kesti jopa viisi päivää nähdä lääkäri, joista monet olivat sairastumisen kosketukselta pilkkukuume-tartunnan matkustajia. Kesään, linja alusten oli kasvanut useita kilometrejä pitkä. Viidentoista päivän yleinen karanteeni sitten määrätä kaikki odottavat aluksia. Monet terveet Irlannin siis sortunut pilkkukuume, koska ne joutuivat jäämään täit-saastuneella omistaa. Niin monia kuolleita aluksella odottamassa aluksia, satoja ruumiita meriin yli laidan osaksi St. Lawrence.

Niistä 100000 Irlannin joka purjehti Yhdistyneen kuningaskunnan Pohjois-Amerikkaan vuonna 1847, arviolta yksi viidestä kuoli tautiin ja aliravitsemuksesta, mukaan lukien yli viisituhatta klo Grosse Isle.Over 1000000 ihmistä muutti Irlannista, nälänhädän aikana, ja kun lisätään kuolemia maan väkiluku laski 20% ja 25% kaikissa.

Muistomerkki paljastettiin jonka Irlannin presidentti Mary Robinson, 20. heinäkuuta 1997.

Kun nälänhätä oli vastuussa merkittävään kasvuun maastamuutto Irlannista, mikä määrä tahansa 45 prosentista lähes 85%, riippuen vuodesta ja läänin se ei ollut ainoa syy. Eikä ollut edes aikakausi, jolloin massa maastamuutto Irlannista alkanut. Että voidaan jäljittää puolivälissä 18-luvulla, kun jotkut 250000 ihmistä jätti Irlannin asettua New World yksin, aikana noin 50 vuotta. (Kiinnostuneille tällaisia ​​asioita tarkistaa grada, C.Ó (1975 ), huomautus yhdeksännestätoista Maastamuutto tilasto s, Population Studies, Vol. 29 - sinun koskaan yli lukema kaveri BS)

Määrä siirtolaisen alusten etenee Amerikkaan suoraan Irlannin satamissa on aivan ennennäkemätön, ja on yksi poikkeuksellisista olosuhteista ajasta. Kahdeksan päivän kuluessa, seuraavan yksitoista alukset, kuljettaa 1568 matkustajaa, purjehti yhden portin Corkin: -The Dominique, Quebec, 150 matkustajaa; Don, New York, 160; Lockwoods, New York, 280; markiisittaren Bute, Quebec, 120; Sara, Boston, 104; Solway, New York, 196; Yritä uudelleen, Quebec, 130; Suosikki, Boston, 120; Clarinda, New York, 100; Swift, Boston, 120; sotamarsalkka Radetzsky, New York, 88 matkustajaa. Lisäksi näihin aluksiin, Hottspur meni Cork jokea, tiistaina 100 paupers aluksella, päässä Kenmare unionin talon.
Väestökato Irlannin Illustrated London News (10 toukokuu 1851)

Jossa kuolleisuus käynnissä yli 30%, romulaivoja oli osuvasti nimetty. Sanottiin, että hait näkyi seuraavat alukset, koska niin monet elimet heitettiin yli laidan. Tai niin kuin Irish Times kuvasi sitä, niiden matkustajien "oli vain lentävät yhdestä muodosta kuoleman."

Vaikka ne saattanut jättää nälkään takana, monet näistä matkustajista oli jo erittäin huono terveys jälkeen vuoden tai enemmän riittämätön ravinto ja altistuminen sairaus. Niiden olomuoto jo epätoivoinen, viimeinen asia, jota he tarvitsivat olisi täynnä oleviin, hygieeniset olosuhteet ovat satoja muita.

Vain yhdessä tapauksessa pilkkukuume, joka oli riistäytynyt käsistä köyhien keskuudessa tällä hetkellä, voisi levitä kulovalkean ehtoja romulaivoja, ja monet olivat kuolla ennen tai heti sen jälkeen, pääsemästä toisella puolella Atlanttia. Toiset hukkui, kun heidän aluksensa oli hukkua meressä myrskyjä tai lankesi kiviä. Yhdessä tapauksessa merikelvottomia laiva täynnä Irlannin purjehti sataman ulkopuolella upposi näköetäisyydellä ne maalla, joka oli juuri sanonut hyvästit siirtolaiset.

Arkku laiva Jeanie Johnston, kopio alkuperäisestä Jeanie Johnston jonka teki neitsytmatkansa siirtolaisen matkan päässä Blennervillen, Co Kerry Quebec 24. huhtikuuta 1848 on 193 siirtolaisia ​​aluksella. Alkuperäinen upposi vuonna 1858, matkalla Quebec Hull.

By1846, ankarin talvi miesmuistiin oli osunut Britannian Pohjois-Amerikassa, mutta maahanmuutto alukset jatkoivat purjehtia Irlannista. Koska sää, useimmat merialukset suuntasi lounaaseen, että Yhdysvaltojen satamissa.

Huolestunut tasolla kurjuuteen ja sairauden saapuvat näillä aluksilla, Yhdysvaltain kongressi nopeasti kulunut kaksi uutta matkustaja säädökset, jotta matkan vieläkin kalliimpi. Että seuraavan vuoden maaliskuussa, minimi hinta New Yorkissa nousi £ 7, summa tavalla kuin suurin osa perheistä päin nälkään Irlannissa. Vaikka nämä toimet, kaikki liput oli myyty huhtikuun puoliväliin.

Päätös nostaa kustannuksia ihmisiä, jotka olivat lähes varaton tehtiin eri syystä, että juuri pelko taudin. Amerikkalaiset, valitettavasti ei vain ollut anti-brittiläinen perinne juontaa juurensa Revolutionary Era, mutta oli myös anti-katolinen perinne juontaa juurensa Puritan aikakauteen. Amerikassa vuonna 1840 oli kansakunta on noin 23 miljoonaa asukasta, pääasiassa protestanttinen. Monet puritaani jälkeläiset nyt katsottu kasvava tulva roomalaiskatolisen Irlannin yhä tyrmistyneenä. Yhdysvaltain hintoja jälkeen toimi vuonna 1847 herätti heille kolme kertaa suurempi kuin kuljetusmaksut Kanadaan. Britannian hallitus tarkoituksellisesti pidetty kuljetusmaksut Quebec alhainen kannustaa Irlannin asuttamaan Kanadaa ja myös estää heitä muuttoa Englantiin.

9. huhtikuuta Purjehdimme aamunkoitteessa tänä aamuna. Myymälässämme, Naparima, arvioidun majoitus kolmesataa, on yli viisisataa aluksella. Se tulee todellakin olemaan vauras matkaa varten tilausliikenteen ja kapteeni kuka saa viisi kiloa matkustajaa kohden. Naparima on vanha amme aluksen, joka on saavuttanut kypsän iän. Hänen nariseva puutavaraa tullaan kovalle koetukselle, jos me törmätä myrskyssä.

Pudottuaan luotsin Kingstown kolmen päivän annokset meri keksejä oli tarjolla.
Ne olivat kovia ja hieman homeinen, mutta ihmiset olivat niin nälkiintynyt, että he söivät niitä ilman valitusta. Valitettavasti lähes kaikki niistä kului ensimmäinen päivä. Noin puolet matkustajista ei ollut paikkaa minne asettua yöksi. He yrittivät levätä niput ja laatikot lattialle välikansitilat neljäsosaa. Mitä olen nähnyt tänään Naparima kantaa joitakin yksityiskohtia olen jo noteerattu noin koko järjestelmä kuljettaa Irlannin siirtolaisia. Ei ole liioiteltua sanoa, että mitään, joka pysyy pystyssä ja kuljettaa melkoinen matkustajamäärät käyttöönottoa. Olen kuullut, että paljon veneitä rakennettiin Kanadan sahatavaran vienti. Jotkut puretaan, kun ne saavuttavat Englannissa niin, että rakenteellinen hirret voidaan käyttää. Toiset palaavat Kanadaan ihmisen lasti painolastina. He ottavat kuudesta viikosta kolmeen kuukauteen valtameren ylittämiseen. Omistaa ovat tumma, syvä luolastoja varustettu kapea irtainta makuupaikkoja siirtolaiset. Ei valoja, ei ikkunoita, ja ei ilmanvaihtoa lukuun ottamatta mitä raitista ilmaa saapuu kaksi luukut.

Oikeudellinen avustus on kolmekymmentäkolme tuumaa, leveys, matkustajaa kohden, vaan syrjäytyminen on Naparima sallii vain noin puolet siitä. Keskipäivällä tunti tänään ilma oli jo virhe ja jos kuume puhkeaa pelkään pahinta. Se on ihanteellinen paikka taudin leviämistä.

Ote Gerard Keegan nälänhätä Diary 1847

Brittiläinen laivat ainoastaan ​​velvollisia toimittamaan 7. kg. Elintarvikkeiden viikossa per matkustaja. Suurin osa matkustajista, oletettiin, toisi tullessaan omat ruokaa matkalle. Mutta useimmat köyhät Irlannin nousseet alukset, joilla ei ole ruokaa, riippuen täysin punta-päivän moniste, joka oli hädin tuskin pysyvät hengissä.

Belowdecks, sadat miehet, naiset ja lapset tiiviinä ryhmänä pimeässä puulattiat ilman tuuletusta, hengitys haisee oksennusta ja vaikutukset ripulia keskellä ei saniteettitilat. Aluksilla todella oli makuupaikat, ei ollut patjoja ja makuupaikat ei koskaan puhdistettu. Monet sairaat henkilöt jäivät paljaat puiset punkkaa makaa omassa saastaa koko matkan, liian sairas päästä ylös.

Vesi oli viimeinen naula sananlaskun arkkuun. Vesi on usein tallennettu vuotavat vanha puinen tynnyrit, tai tynnyreissä aiemmin tallennetut viini, viinietikka tai kemikaaleja, jotka saastunut vesi ja aiheutti punatauti. Monet alukset loppui vesi kauan ennen British North America, luoda nestehukka ja epätoivo. Piittaamaton kapteenit voittoa myymällä suuria määriä alkoholia matkustajalle, veden sijasta, työntää heidät partaalle, ja joskus yli, kuoleman.

Tilastot heinäkuu 1847 myöntää yksinkertaisin maininta kauhut olivat kokeneet. Kymmenen aluksia saapui kuukauden yksin ja 4427 Irlannin maahanmuuttajat, jotka olivat aloittaneet matkansa 804 oli kuollut matkan aikana 847 sairaita saapuessaan.

Vuoden 1847, kuolonuhrien voisi laskea 200 immigrations laivat oli tehnyt ylittämistä. On 98105 matkustajaa (joista 60000 oli irlantilainen), 5293 kuollut merellä, 8072 kuoli Grosse Isle ja Quebec, 7000 ja edellä Montrealissa. Kaikkiaan siis ainakin 20365 ihmistä menehtyi (numerot, jotka kuolivat pitemmällä matkaansa sairauksista supistui romulaivoja ei voida määritellä).

Tai laittaa sen yksinkertaisesti: kolmasosa kunkin aluksen matkustajan luettelon.

Irlanti, minun Irlanti,
Uuteen maailmaan, minun täytyy lähteä,
Tänään kuljen teidän povi
Ja se särkee sureva sydän.
Makasin minun äidin haudalla
Oli litania pyhimysten, en rukoile,
Kuulin äänen St.Patrick puhua,
Soitto St.Brendan ottamaan minut pois.
Nälänhätä on tappanut lapsesi,
Jätit maa karu ja sairaat,
Nyt arkut alukset lähtevät teidän rannalta,
Vesillä purjehtivien Irlanninmeren.

Daniel McDonagh, Äiti Irlanti

Tunnisteet: , , , , , , , , , , , , , ,

Tämä merkintä oli lähetetty lauantai 08 maaliskuu 2014 at 06:25 ja on arkistoida Historia , Irlanti , paikat . Voit seurata tämän artikkelin vastauksia kautta RSS 2.0 syötteen. Molemmat kommentit ja ping on tällä hetkellä suljettu.

Yksi Trackback / Ping

  1. Gorta Mór, tai Ison Irlannin nälänhätä 15 maaliskuu 2011 / klo 7:

    [...] Vuokrata ja nälkää, tai ostaa ruokaa ja elää kodittomia. (Olen käsitellyt tätä hieman eilisen kirjallisesti Coffin Ships -Your ystävällinen irlantilainen blogi kaveri [...]